Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a76r24a 54R77a88n55k

29. 6. 2016 3:27

RvPokud si teto karmy vazite, tak je neco chybneho na charakteru.....

1 1
možnosti

Zcestnost některých tézí p. Halíka, zvláště jeho přístup k "bratrům" muslimům je všeobecně znám.

K příspěvku zde mně vyburcoval p. Dalibor Bartoš.

První citace: "Zrušení volebního práva by bylo jednou z možných variant, ale asi by s tím nikdo nesouhlasil, i když by se možná měl lépe, ale nejspíš by to bylo neprůchodné."

Kdopak by nám měl vládnout? Samozvané vystudované elity, možná ve spolupráci s těmi nejvíce bohatými?! Viz. třeba zdravotnictví; nestačí být doktor v nějaké specializaci, musí to být především dobrý manažer. zvládnout řízení velkého kolektivu, ekonomiku provozu (nákup přístrojů a jejich rozmístění) územní plánování spojené s dopravní obslužností atd., atd. Když by měl vše vystudovat, což p. Bartoš preferuje, studoval by do čtyřiceti potom praxe (otázka je v čem?), no ani nedomýšlet.

Druhá citace:

"Možná by vám mohli pomoci profesoři ekonomie, politologové, historici, sociologové...mohu vám říci, že by vám někteří velmi dobří ekonomové mohli pomoci a právě tak i velmi dobří filozofové...ale najít si je musíte sám....pokud chcete, a máte trochu času, čtěte mé články...možná vám také trochu v něčem pomohou..."

Samolibost stříká na všechny strany. Co například umí nynější elita (tedy ne všichni), je podpora multikulturalismu a příjem běženců - muslimů. Odtažitost od reálného světa se nedá nahradit úzkou odborností. Až takovému vědátorovi polezou muslimové do baráku, pak se teprve setká s tím, jak elity v Bruselu rozhodují. Na některé otázky opravdu stačí všeobecný přehled a selský rozum.

Vzdělání je určitě velmi potřebná veličina, ale není automatickým oprávněním k řízení společnosti. Proto zastupiteská demokracie, kdy studovaný politik musí mít schopnost i odborné otázky vysvětlit laické veřejnosti. Když se však v parlamentu sejde neschopná parta, nedej Bože korupčníků, musí existovat mimořádný nástroj ke změně i v průběhu volebního období. Částečně by to řešila odvolatelnost a hmotná odpovědnost poslanců.

Více pokory by Vám slušelo, pane Bartoši.

5 2
možnosti

Na pana Bartoše nemá smysl reagovat. Přečetl jsem si některé jeho blogy (pozdě) a jen mne utvrdil v tom, že přemíra vzdělání často spíše vytlačuje z hlavy zdravý rozum, než by člověka něčím obohatila. Nenabízí řešení, mimo to, aby se každý stále vzdělával a poslouchal jeho dobře míněné rady. Někdy mi připadá, že by sám potřeboval odbornou lékařskou pomoc.

0 0
možnosti

Parlamentní demokracie není (a ani nemůže být) zárukou, že parlament rozhodne vždy správně. V tom se pan Halík ohromně mýlí. Parlament, to je především (špinavá) politika, a ta kolikrát nemá s logickým uvažováním nic společného. Viz třeba ostudný pád naší vlády uprostřed českého předsednictví EU. :-P

4 2
možnosti

Jsem katolík a Halík je katolický kněz. Proto jsem se vždy držel zpátky a nekritizoval ho. Ovšem poté, co prohlásil účast v referendu za smrtelný hřích, který vede do pekla, ho již nepovažuji za svého bratra ve víře. Náš katechismus o cestě do pekla říká něco úplně jiného.

8 1
možnosti
Foto

Mohl byste prosím upřesnit, kde přesně řekl Tomáš Halík, že účast v referendu je smrtelný hřích? Nejspíše mi něco uniklo....

4 0
možnosti

Nepřestává mě udivovat, jak ti "největší obránci svobod a lidských práv" jsou schopni ochotně pracovat s totalitníma myšlenkama a nástroji...

kdo zavádí cenzury? Represe za jiné názory? Kdo přemýšlí o omezování volebního práva? Kdo zakazuje politické strany? Kdo chce omezit demonstrace? Atd. Atd.

10 1
možnosti

Oni myslí svobodu a práva pro sebe...

2 1
možnosti

P38e66t17r 39V47Y73o36r39a12l

28. 6. 2016 15:06

Kdyby Brexit nenastal, tak se vsadím, žeby si nikdo nedovolil říct, že rozhodla kupa tupců...zastánci EU jsou pravděpodobně intelektuálové s vyšším vzděláním!!!

Argumentovat tím, že nemůže být referendum o množství stromů, které je třeba vykácet na Šumavě, je mimo podstatu...

Demokracie není vláda odborné menšiny, je to vláda většinového názoru. Ale pravdila teď klidně ohneme, když se to nehodí že...

8 2
možnosti

Buďme spravedliví - kdyby brexit nenastal, hlas lidu by bezpečně věděl, že hlasování bylo zfixlované... Což neni spekulace, protože přesně to se dělo po zveřejnění průběžných výsledků:-)

1 1
možnosti

Všem zdejším "inteligentům" bych chtěl připomenout, že ve Švýcarsku funguje přímá demokracie už hodně dlouho a myslím, že mají "do pekel" o hodně dál, než celá slavná EU i se všemi svými absolventy těch nejvyšších škol, v čele s arogantním, sebestředným opilcem Junkersem. To si opravdu raději nechám řídit život tou uklizečkou, která má alespoň nějaký pud sebezáchovy a reálnému životu rozumí jistě více, než banda vyžírků, kteří v životě pořádně nepracovali. Ovšem jsou při tom skálopevně přesvědčeni, že svým zvolením okamžitě sežrali veškerou moudrost světa a sami sebe považují div ne za nové mesiáše.

20 2
možnosti

J87a15r44a 51R88a80n23k

29. 6. 2016 0:53

Je jasne, ze jste ve Svycarsku nezil ani mesic, tak si dal nechte zdat o demokracii po vzoru Vladimira. Doufam, ze si aspon uvedomujete, kam takovymi prisepvky miriteRv

1 0
možnosti

Myslel jsme si, že se tam mají zmatek.Mýlil jsme se, oni mají naprosto jasno...

Zdroj:http://vyoral.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=532418

Neumí česky....

1 1
možnosti
Foto

Vážený autore, než začnete kopat, tak si prosím přečtěte cosi o demokracii v její ryzí původní podobě. To pouze její dnešní paskvil umožňuje ovlivňovat dění společnosti i těm, kteří do ní nic nevkládají, naopak, jen z ní sají. To je samozřejmě začátek jejího konce.

5 2
možnosti
Foto

K51a96r68e24l 76R16a33d28a

28. 6. 2016 14:44

Většina z těch, kteří se dnes považijí za vyvolenou elitu jsou jen jelita. Dlouho jsem pracoval mezi lidmi, které bych za elitu klidně označil, jednalo se o skutečné vědce s IQ většinou nad 150. Ale žádný z nich tím komplexem vlastní vyvolenosti a vševědoucnosti netrpěl.

19 1
možnosti

Když jdete na operaci srdce, konzultujete doktora nejlépe srdcaře a ne očního...ale když jde o budoucnost vašich dětí, tak se ptáte uklízečky, sedláka, traktoristy??? JAK TO?

7 10
možnosti

dodatek....volič je nejslabší článek veškerého politického dění, a to proto, že je velmi nevzdělaný, většinou, a tak je to problém osvěty a výuky. Vůbec to není tak, že by volič chtěl úmyslně škodit, on toho jen málo ví, a není schopen pojmout komplexnost některých zdánlivě jednoduchých otázek, a protože je málo vzdělaný a většinou se řídí jen pocitem a ne rozumem, je snadno ovlivnitelný..viz volební slogan na autobusu o 350 milionech liber týdně..a pak FARAGE řekl, že to byly chyba..nebyla to chyba byl to úmysl jak zmást lidi a oni se nechali zmást....

Ale jinak je fakt, že pan Halík velmi často mluví nesmysly, které jsou velmi emoční a připravené na ovlivnění mas...to mu jde celkem dobře...ale jinak se velmi často netrefí od podstaty věcí.

A ještě navíc mi v tom vašem článku chybí nějaké vaše vysvětlení a váš postoj, pokud nějaký máte. Článek je velmi krátký a spíše ironicky a satiricky laděný než na diskuzi

2 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS